Baza je ažurirana 15.10.2024. 

zaključno sa NN 95/24

EU 2024/2673

NN 84/2024 (17.7.2024.), Pravilnik o načinu i uvjetima polaganja stručnoga ispita odgojitelja i stručnih suradnika u dječjem vrtiću

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih

1466

Na temelju članka 28. stavka 9. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (»Narodne novine«, broj 10/1997., 107/2007., 94/2013., 98/2019., 57/2022. i 101/2023.), ministar znanosti, obrazovanja i mladih donosi

PRAVILNIK

O NAČINU I UVJETIMA POLAGANJA STRUČNOGA ISPITA ODGOJITELJA I STRUČNIH SURADNIKA U DJEČJEM VRTIĆU

I. TEMELJNE ODREDBE

Članak 1.

(1) Ovim Pravilnikom propisuju se način i uvjeti polaganja stručnoga ispita i program pripravničkoga staža odgojitelja i stručnih suradnika u dječjem vrtiću.

(2) Pripravnik u sustavu ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja je odgojitelj i stručni suradnik bez radnog iskustva u struci, odnosno osoba koja se prvi put zapošljava na radnome mjestu odgojitelja ili stručnoga suradnika.

(3) Svrha pripravničkoga staža i polaganja stručnoga ispita je osposobiti odgojitelje i stručne suradnike za stručno i samostalno obavljanje odgojno-obrazovnoga rada s djecom rane i predškolske dobi, odnosno pružanja pomoći i potpore djeci u skladu s njihovim specifičnostima u razvoju kao i potrebama.

(4) Izrazi koji se koriste u ovome Pravilniku, a koji imaju rodno značenje, bez obzira na to jesu li korišteni u muškome ili ženskome rodu, obuhvaćaju na jednak način muški i ženski rod.

Članak 2.

(1) Stažirati i polagati stručni ispit imaju pravo i obvezu odgojitelji i stručni suradnici zaposleni u dječjim vrtićima ili drugim ustanovama koje sukladno propisima izvode programe ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja i to bez obzira na to imaju li zasnovan radni odnos na neodređeno ili određeno vrijeme u punome ili nepunome radnom vremenu kao i odgojitelj i stručni suradnik bez radnog iskustva na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnoga odnosa.

(2) Osoba koja je položila stručni ispit u sustavu odgoja i obrazovanja i/ili izvan sustava dužna je položiti razlikovni dio stručnoga ispita pri čemu nema status pripravnika.

(3) Osoba iz stavka 2. ovoga članka dužna je uz prijavnicu za stručni ispit priložiti i ostalu propisanu dokumentaciju i dokaz o položenome stručnom ispitu u sustavu odgoja i obrazovanja ili izvan njega.

(4) Odluku o razlikovnome dijelu stručnoga ispita donosi nadležno ispitno povjerenstvo Agencije za odgoj i obrazovanje (u daljnjem tekstu: Agencija) iz članka 11. ovoga Pravilnika.

(5) Nepristupanje stručnome ispitu zbog opravdanih razloga (u slučaju bolesti, smrtnoga slučaja u obitelji i sl.) ne smatra se padom, već se pristupnika upućuje na ponovnu prijavu stručnoga ispita o čemu je pristupnik dužan dostaviti pisani zahtjev i dokaz dječjem vrtiću koji o tomu izvještava Agenciju.

(6) Odgojitelji i stručni suradnici pripadnici nacionalne manjine i zaposleni u predškolskim ustanovama na jeziku i pismu nacionalne manjine, polažu stručni ispit na materinskom jeziku, odnosno na jeziku i pismu predmetne nacionalne manjine.

Potvrda o stručnom ispitu položenom na jeziku i pismu nacionalne manjine istovjetna je potvrdi o položenom ispitu na hrvatskom jeziku.

II. STAŽIRANJE PRIPRAVNIKA

Članak 3.

(1) Ravnatelj dječjega vrtića (u daljnjem tekstu: ravnatelj) dužan je odmah, a najkasnije 15 dana od dana početka rada pripravnika nakon zasnivanja radnoga odnosa osobe koja je dužna položiti stručni ispit pokrenuti postupak stažiranja i prijaviti ga Agenciji tiskanicom RPOO-1.

(2) Program stažiranja počinje se ostvarivati danom zasnivanja radnoga odnosa u dječjem vrtiću.

(3) Ravnatelj je dužan imenovati tročlano stručno povjerenstvo za stažiranje.

(4) Povjerenstvo iz stavka 3. ovoga članka čine:

– ravnatelj dječjega vrtića u svojstvu predsjednika

– mentor pripravnika

– stručni suradnik dječjeg vrtića.

(5) Ako dječji vrtić nema odgojitelja ili stručnog suradnika u zvanju mentora, ravnatelj može imenovati za mentora odgojitelja ili stručnog suradnika istog ili višeg stupnja stručne spreme od pripravnika s najmanje pet godina radnog iskustva u dječjem vrtiću i s položenim stručnim ispitom.

(6) Ako mentora nije moguće imenovati u dječjem vrtiću u kojem pripravnik stažira, mentor se imenuje iz drugoga dječjeg vrtića.

(7) Ako dječji vrtić nema stručnoga suradnika, ravnatelj će imenovati stručnoga suradnika iz drugoga dječjeg vrtića.

Članak 4.

(1) Stažiranje pripravnika ostvaruje se na temelju programa koji izrađuje povjerenstvo za stažiranje.

(2) Program stažiranja treba biti temeljen na suvremenim pedagoško-metodičkim i psihološkim pristupima te je važno praćenje napredovanja pripravnika.

(3) Program stažiranja pripravnika-stručnoga suradnika obuhvaća i posebne poslove iz godišnjega plana i programa rada stručnih suradnika.

(4) Evidenciju o ostvarivanju programa pripravničkoga staža vodi mentor.

(5) Mentor pripravnika odgojitelja ili stručnog suradnika istodobno može imati najviše dva pripravnika u pedagoškoj godini.

Članak 5.

(1) Obvezni dokumenti programa stažiranja su:

1. Ustav RH, međunarodne konvencije vezano uz prava djece, propisi vezani uza zaštitu prava djece te propisi iz sustava EU-a značajni za sustav ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja,

2. propisi i pedagoška dokumentacija iz sustava ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja RH,

3. kurikularni dokumenti iz sustava ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja koji se donose na nacionalnoj razini,

4. opći i stručni akti dječjega vrtića.

(2) Pripravnik je dužan steći specifična znanja, vještine i sposobnosti potrebne za rad s djecom rane i predškolske dobi i to:

– primjenjivati suvremene teorije djetetova razvoja i učenja,

– prepoznavati djetetove sposobnosti, mogućnosti i interese u funkciji poticanja njegova učenja i razvoja,

– poticati proces učenja na temelju praćenja i prepoznavanja djetetovih razvojnih potreba,

– kreirati prostorno-materijalno okruženje u skladu sa socijalnim i vremenskim aspektima te razvojnim potrebama i interesima djeteta,

– planirati, ostvarivati i vrednovati kurikulum odgojno-obrazovne skupine,

– sustavno voditi obveznu pedagošku dokumentaciju,

– primjenjivati različite metode dokumentiranja u svrhu razvoja odgojno-obrazovnoga procesa,

– provoditi kurikulum za inkluziju i vrednovati ga u suradnji sa sustručnjacima,

– stvarati uvjete za sigurnost djece i zaštitu njihova zdravlja,

– ostvarivati suradnju s ravnateljem, stručnim suradnicima i zdravstvenim voditeljem u sklopu djelokruga njihova rada,

– ostvarivati suvremene oblike partnerstva s roditeljima i društvenom zajednicom.

(3) Pripravnik je obvezan aktivno sudjelovati u svim oblicima stručnog usavršavanja, posebice onima koji su namijenjeni pripravnicima i koje organizira Agencija.

Članak 6.

(1) Pripravnički staž traje godinu dana.

(2) Pripravnik odgojitelj obvezan je biti nazočan radu mentora najmanje 40 sati tijekom stažiranja, a mentor je obvezan nazočiti radu pripravnika najmanje 20 sati.

(3) Pripravnik stručni suradnik surađuje s mentorom na poslovima iz mentorova djelokruga rada najmanje 40 sati tijekom stažiranja, a mentor je obvezan nazočiti radu pripravnika najmanje 10 sati.

Članak 7.

Povjerenstvo za stažiranje dječjega vrtića dužno je biti nazočno odgojno-obrazovnome radu pripravnika odgojitelja najmanje tri puta tijekom pripravničkoga staža.

Članak 8.

(1) Ako pripravnik tijekom pripravničkoga staža prijeđe u drugi dječji vrtić, stažiranje se nastavlja u drugom dječjem vrtiću.

(2) Dječji vrtić u kojem je ostvaren dio pripravničkoga staža obvezan je o promjeni poslodavca u roku od 15 dana izvijestiti Agenciju i napisati izvješće o ostvarenome dosadašnjem pripravničkom stažu (tiskanica – RPOO-2).

(3) Jedan primjerak izvješća iz stavka 2. ovoga članka šalje se u dječji vrtić u kojem se pripravnik zaposlio, drugi primjerak se dostavlja pripravniku, a treći se dostavlja Agenciji.

Članak 9.

(1) Povjerenstvo za stažiranje procjenjuje uspješnost provedenoga pripravničkog staža svakog pripravnika na obrascu RPOO-2.

(2) Povjerenstvo za stažiranje dužno je izvijestiti pripravnika o uspješnosti provedenoga pripravničkog staža.

(3) Pripravnički staž može se ocijeniti uspješnim ili neuspješnim.

(4) Ako je pripravnički staž ocijenjen neuspješnim, povjerenstvo za stažiranje obvezno je pismeno izvijestiti pripravnika o razlozima njegova neuspjeha u roku od 15 dana i donijeti dodatni program.

III. POSTUPAK POLAGANJA STRUČNOGA ISPITA

Članak 10.

Svrha stručnoga ispita je utvrditi osposobljenost pripravnika za samostalno obavljanje odgojiteljskoga poziva, odnosno poziva stručnoga suradnika.

Članak 11.

(1) Stručni ispit pripravnika odgojitelja polaže se pred ispitnim povjerenstvom koje čine:

– nastavnik metodike na znanstveno-nastavnome radnome mjestu koji na visokom učilištu

predaje kolegije iz metodike,

– učitelj/nastavnik hrvatskoga jezika u zvanju savjetnika ili izvrsnoga savjetnika/učitelj/nastavnik materinskog jezika nacionalne manjine u zvanju savjetnika ili izvrsnog savjetnika kada se stručni ispit polaže na jeziku i pismu nacionalne manjine

– viši savjetnik za rani i predškolski odgoj Agencije,

– ravnatelj dječjega vrtića u kojem se polaže stručni ispit,

– odgojitelj u zvanju savjetnika ili stručni suradnik u zvanju savjetnika iz dječjega vrtića u kojem se polaže stručni ispit.

(2) Stručni ispit pripravnika stručnoga suradnika polaže se pred ispitnim povjerenstvom koje čine:

– nastavnik metodike ili nastavnik na znanstveno-radnome mjestu koji na visokom učilištu predaje odgovarajuće kolegije iz ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja,

– učitelj/nastavnik hrvatskoga jezika u zvanju savjetnika ili izvrsnoga savjetnika/učitelj/nastavnik materinskog jezika nacionalne manjine u zvanju savjetnika ili izvrsnog savjetnika kada se stručni ispit polaže na jeziku i pismu nacionalne manjine,

– viši savjetnik za rani i predškolski odgoj Agencije,

– ravnatelj dječjega vrtića u kojem se polaže stručni ispit,

– stručni suradnik u zvanju savjetnika odgovarajuće struke iz dječjega vrtića u kojem se polaže stručni ispit.

(3) U slučaju kada se stručni ispit polaže na jeziku i pismu nacionalnih manjina viši savjetnik Agencije nadležan za obrazovno područje predmetne nacionalne manjine na čijem se jeziku polaže stručni ispit.

Članak 12.

(1) Predsjednika i članove ispitnog povjerenstva imenuje Agencija.

(2) Predsjednik ispitnog povjerenstva je nastavnik metodike iz članka 11. ovoga Pravilnika.

Članak 13.

Članovi ispitnog povjerenstva za obavljanje poslova u svezi sa stručnim ispitima, odnosno za rad u ispitnom povjerenstvu, imaju pravo na naknadu.

Članak 14.

(1) Broj ispitnih povjerenstava i njihovo sjedište određuje Agencija.

(2) Ispitni rokovi su u mjesecu: rujnu, studenome, siječnju, ožujku i svibnju.

Članak 15.

(1) Nakon ostvarenoga programa pripravničkoga staža, dječji vrtić prijavljuje pripravnika za stručni ispit.

(2) Stručni ispit prijavljuje se Agenciji na tiskanici RPOO-3.

(3) U privitku prijavnice prilaže se:

– izvješće povjerenstva o rezultatima stažiranja (tiskanica RPOO-2)

– ovjerena preslika diplome o stečenoj vrsti i razini obrazovanja

– potvrda HZMO-a o radnome stažu

– dokaz o plaćenim troškovima stručnoga ispita.

(4) Ispit se prijavljuje najkasnije 30 dana prije ispitnoga roka.

Članak 16.

(1) Troškovi za prvo polaganje stručnoga ispita podmiruju se iz sredstava dječjega vrtića koji je pripravnika prijavio za polaganje stručnoga ispita u iznosu koji odredi Ministarstvo nadležno za obrazovanje.

(2) Za ponovno polaganje stručnoga ispita ili dijela stručnoga ispita dostavlja se nova prijavnica i dokaz (uplatnica) o plaćenim troškovima ponovnog polaganja stručnoga ispita.

(3) Troškove ponovnog polaganja stručnoga ispita snosi pripravnik u iznosu koji utvrdi Ministarstvo nadležno za obrazovanje.

Članak 17.

Stručni ispit obuhvaća:

– za odgojitelja – pisani rad, praktični rad s djecom i usmeni ispit,

– za stručnoga suradnika – pisani rad, istraživački rad/praktični rad iz područja ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja i usmeni ispit.

Članak 18.

Stručni ispit polaže se na temelju programa koji donosi Ministarstvo nadležno za obrazovanje.

Članak 19.

Za pisani rad predviđeno je najviše tri sata, a usmeni dio ispita može trajati najviše 30 minuta.

Članak 20.

(1) Pripravnik koji nije uspješno položio upućuje se na ponovno polaganje stručnoga ispita.

(2) Prilikom ponovnog polaganja pripravnik pristupa samo onom dijelu stručnoga ispita koji nije uspješno položio.

(3) Pripravnik koji nije uspješno položio pisani rad ili praktični/istraživački rad ne može pristupiti usmenome dijelu stručnoga ispita.

Članak 21.

O stručnome ispitu vodi se zapisnik (tiskanica RPOO-4), a potpisuju ga predsjednik i članovi ispitnog povjerenstva.

Članak 22.

Podaci o pripravniku koji polaže stručni ispit vode se u središnjoj evidenciji u Agenciji.

Članak 23.

(1) Pripravnici koji su uspješno položili stručni ispit dobivaju potvrdu o položenome stručnom ispitu (tiskanica RPOO-5).

(2) Nakon ubilježbe podataka u središnju evidenciju, pripravnik dobiva uvjerenje o položenome stručnom ispitu (tiskanica RPOO-6). Uvjerenje izdaje Agencija.

Članak 24.

Tiskanice RPOO (1-6) sastavni su dio ovoga pravilnika.

Članak 25.

Osoba koja je položila stručni ispit za odgojitelja ili stručnoga suradnika u dječjem vrtiću izvan Republike Hrvatske, a koja je ishodila Rješenje o priznavanju inozemne stručne kvalifikacije za rad u reguliranoj profesiji, dužna je pristupiti razlikovnome dijelu stručnoga ispita, a Odluku o razlikovnome dijelu stručnoga ispita donosi nadležno ispitno povjerenstvo Agencije.

Članak 26.

(1) Danom stupanja na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o načinu i uvjetima polaganja stručnoga ispita odgojitelja i stručnih suradnika u dječjem vrtiću (»Narodne novine«, broj 133/1997. i ispravak Pravilnika 4/1998.), Poslovnik o radu povjerenstva za stažiranje odgojitelja i stručnih suradnika u dječjem vrtiću, Poslovnik o radu povjerenstva za polaganje stručnoga ispita odgojitelja i stručnih suradnika u dječjem vrtiću, Odluka o programu polaganja stručnoga ispita za pripravnike u predškolskom odgoju i izobrazbi i Odluka o broju i sjedištima ispitnih povjerenstava za polaganje stručnih ispita odgojitelja i stručnih suradnika u dječjem vrtiću (Prosvjetni vjesnik, godina II, broj 2, Zagreb, 17. travnja 2000.).

(2) Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 011-02/22-01/00030 Urbroj: 533-05-23-0010 Zagreb, 1. srpnja 2024.

Ministar prof. dr. sc. Radovan Fuchs, v. r.

Tiskanica RPOO-1

_________________________________

_________________________________

(naziv dječjega vrtića, adresa, broj telefona)

PRIJAVNICA

Agenciji za odgoj i obrazovanje za stažiranje odgojitelja i stručnih suradnika pripravnika dječjih vrtića

1. OSOBNI PODACI O PRIPRAVNIKU

ime (ime oca) prezime _________________________________

djevojačko prezime____________________________________

OIB _______________________________________________

datum rođenja _______________________________________

mjesto – država rođenja ________________________________

adresa _____________________________________________

kontakt (tel./mob., e-mail) ______________________________

završeno visoko učilište_________________________________

mjesto i datum diplomiranja______________________________

vrsta i razina obrazovanja _______________________________

datum zasnivanja radnoga odnosa u ovome dječjem vrtiću ________

2. PODACI O RADNOM ISKUSTVU

Pripravnik će obavljati pripravnički staž kao:

a) pripravnik bez radnog iskustva u struci zaposlen u dječjem vrtiću:

1. na neodređeno vrijeme

2. na određeno vrijeme

b) pripravnik s radnim iskustvom

c) pripravnik na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnoga odnosa

3. PODACI O STAŽIRANJU

Do sada je pripravnik ostvario pripravnički staž od ______ mjeseci i ________ dana, i to u dječjem vrtiću:

1. __________________, ___ mj, i ____ dana

2. __________________, ___ mj, i ____ dana

3. __________________, ___ mj, i ____ dana.

Do sada je pripravnik s radnim iskustvom stekao ukupno radno iskustvo izvan dječjega vrtića ____ god. _____ mj. _____ dana.

U ovom dječjem vrtiću stažirat će od ______ do ______ .

4. PODACI O ČLANOVIMA POVJERENSTVA ZA STAŽIRANJE:

a) ime i prezime ravnatelja dječjega vrtića:___________________

b) ime i prezime mentora: _______________________________

c) ime i prezime stručnoga suradnika: ______________________

Prijavnici se prilaže program stažiranja.

NAPOMENA:

 

U ___________, _______ M. P.

___________

 

(ravnatelj)

 

 

Tiskanica RPOO-2

_________________________________

_________________________________

(naziv dječjega vrtića, adresa, broj telefona)

IZVJEŠĆE O REZULTATIMA STAŽIRANJA PRIPRAVNIKA

1. OSOBNI PODACI O PRIPRAVNIKU

ime (ime oca) prezime _________________________________

djevojačko prezime____________________________________

OIB _______________________________________________

datum rođenja _______________________________________

mjesto – država rođenja ________________________________

adresa _____________________________________________

kontakt (tel./mob., e-mail) ______________________________

završeno visoko učilište_________________________________

mjesto i datum diplomiranja______________________________

vrsta i razina obrazovanja _______________________________

datum zasnivanja radnoga odnosa u ovome dječjem vrtiću ________

2. OPĆI PODACI O STAŽIRANJU

a) kraći prikaz radnog iskustva tijekom kojeg je obavljeno stažiranje (početak, mogući prekidi i razlozi prekida stažiranja, dječji vrtići u kojima je obavljeno stažiranje i dr.)

b) podaci o povjerenstvu za stažiranje i njegovu radu (sastav, nazočnost pripravnikovu radu, problemi, stručno mišljenje povjerenstva i sl.)

3. PROPISI IZ PODRUČJA RANOGA I PREDŠKOLSKOGA ODGOJA I OBRAZOVANJA I PEDAGOŠKA DOKUMENTACIJA

a) Kraći prikaz ostvarenja općega dijela programa stažiranja (znanje Ustava RH, propisa i dokumentacije iz sustava ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja, opći i stručni akti dječjega vrtića)

b) Poznavanje i vođenje pedagoške dokumentacije u svrhu pravodobnosti, učinkovitosti i važnosti, vođenje dnevnika stažiranja i dr.

4. OPĆI PEDAGOŠKI POSLOVI

a) neposredni rad s djecom (zadovoljavanje potreba, prihvaćanje interesa i razvojnih mogućnosti djeteta, kreiranje organizacijsko-materijalnih uvjeta i uspješnost interakcije i komunikacije s djecom i dr.)

b) suradnja s roditeljima (uspješnost suradnje s roditeljima, planiranje različitih oblika i načina ostvarivanja partnerstva s roditeljima)

c) planiranje i vrednovanje rada (samostalno planiranje, pravodobno i učinkovito pripremanje za rad, sposobnost praćenja, procjenjivanja i vrednovanja)

d) posebni pedagoški poslovi stručnoga suradnika (u odnosu prema djeci, odgojiteljima, roditeljima i drugim čimbenicima koji sudjeluju u odgojno-obrazovnome procesu).

5. STRUČNI POSLOVI

a) stručno usavršavanje (aktivno sudjelovanje u svim oblicima stručnog usavršavanja u dječjem vrtiću i izvan njega, praćenje pedagoške i stručne literature, provedena istraživanja, objavljeni radovi, predavanja i dr.)

b) program stažiranja (način i uspješnost uvođenja u odgojno-obrazovni rad, nazočnost radu mentora, samostalno održanih oglednih aktivnosti u nazočnosti mentora, stručnoga suradnika i povjerenstva za stažiranje i dr.)

c) ostali poslovi (rad u stručnim skupinama i sl.)

6. PROCJENA USPJEŠNOSTI PROVEDENOGA PRIPRAVNIČKOG STAŽA

 

uspješan

neuspješan

 

 

Obrazloženje:

U ______________, ____________

ČLANOVI POVJERENSTVA ZA STAŽIRANJE

1. _________________

(ravnatelj)

2. ________________

(mentor pripravnika)

3. ________________

(stručni suradnik)

Tiskanica RPOO-3

_________________________________

_________________________________

(naziv dječjega vrtića, adresa, broj telefona)

PRIJAVNICA

AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE ZA POLAGANJE STRUČNOGA ISPITA ODGOJITELJA I STRUČNIH SURADNIKA DJEČJIH VRTIĆA

1. OSOBNI PODACI O PRIPRAVNIKU

ime (ime oca) prezime _________________________________

djevojačko prezime____________________________________

OIB _______________________________________________

datum rođenja _______________________________________

mjesto – država rođenja ________________________________

adresa _____________________________________________

kontakt (tel./mob., e-mail) ______________________________

završen fakultet ______________________________________

mjesto i datum diplomiranja______________________________

vrsta i razina obrazovanja _______________________________

datum zasnivanja radnoga odnosa u ovome dječjem vrtiću ________

2. Ukupno pripravnikovo radno iskustvo u struci iznosi: _______ god., ________ mj., _________ dana

Radni staž izvan struke (vrijeme, mjesto)

________________________________

________________________________

3. Pripravnik je u ovome dječjem vrtiću stažirao od _____ do _____

Ostatak pripravničkoga staža od _____ mjeseci i _____ dana, ostvario je u:

__________________, ___ mj, ____ dana

__________________, ___ mj, ____ dana

4. Ispit se prijavljuje za ispitni rok:

a) rujan

b) studeni

c) siječanj

d) ožujak

e) svibanj

5. Prijavnici se prilaže:

a) ovjerena preslika diplome

b) izvješće o rezultatima stažiranja za pripravnika

c) Izvadak HZMO-a o radnome stažu

d) dokaz o podmirenim troškovima stručnoga ispita ili dijela stručnoga ispita

e) privola za obradu osobnih podataka (preuzima se sa stranice Agencije)

f) Rješenje o priznavanju inozemne stručne kvalifikacije (ako je stekao zvanje izvan RH)

g) ________________________________________________

h) ________________________________________________

U __________________, _____________

 

Pripravnik:

Ravnatelj dječjega vrtića:

______________

____________________

(vlastoručni potpis)

M. P. (vlastoručni potpis)

 

 

Tiskanica RPOO-4

REPUBLIKA HRVATSKA

AGENCIJA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

Povjerenstvo za polaganje stručnoga ispita

_________________________________

(radno mjesto za koje se polaže stručni ispit)

ZAPISNIK O POLAGANJU STRUČNOGA ISPITA ODGOJITELJA I STRUČNIH SURADNIKA DJEČJIH VRTIĆA

1. OSOBNI PODACI O PRIPRAVNIKU

ime (ime oca) prezime _________________________________

djevojačko prezime____________________________________

OIB _______________________________________________

datum rođenja _______________________________________

mjesto – država rođenja ________________________________

adresa _____________________________________________

završen fakultet ______________________________________

mjesto i datum diplomiranja______________________________

vrsta i razina obrazovanja _______________________________

datum zasnivanja radnoga odnosa u ovome dječjem vrtiću ________

2. Povjerenstvo je utvrdilo da pripravnik ispunjava propisane uvjete i da će polagati stručni ispit u ispitnome roku od _______ do _____ u Dječjem vrtiću ---------------------------

I. PISANI RAD

 

Tema: ________________________________

_____________________________________

Nazočni član povjerenstva: _________________

Rezultati pisanoga rada (osvrt):

1. Pismenost:

__________________________________________________

__________________________________________________

__________________________________________________

 

2. Stručno-pedagoška razina izložene teme: _________________

__________________________________________________

 

 

3. Uspjeh pisanoga rada: ------------------------

II. PRAKTIČNI RAD/ISTRAŽIVAČKI RAD

 

___________________ u odgojno-obrazovnoj skupini ________Dječjega vrtića_______________________________________.

Tema praktičnoga rada:

_____________________________________

_____________________________________

Nazočni članovi povjerenstva:

_____________________________________

_____________________________________

_____________________________________

Osvrt na održani praktični rad:

__________________________________________________

__________________________________________________

__________________________________________________

Uspjeh: ________________

_____________________________________

_____________________________________

Nazočni članovi povjerenstva:

_____________________________________

_____________________________________

_____________________________________

Pripravnik je počeo pisati pisani rad

____________, u

_____.

 

(datum)

(sat)

Uspješan

Neuspješan

Uspješan

Neuspješan

Pripravnik odgojitelj je

___________

ostvario praktični rad iz

 

(datum)

 

Pripravnik stručni suradnik ostvario je

___________________

 

(datum)

istraživački rad/praktični rad na temu:

 

Osvrt na održani istraživački/praktični rad:

__________________________________________________

__________________________________________________

Uspjeh: ____________________

III. USMENI ISPIT

Pripravnik je polagao usmeni ispit dana ___________________.

Postavljena pitanja:

1. ________________________________________________

2. ________________________________________________

3. ________________________________________________

Nazočni članovi povjerenstva:

_____________________________________

_____________________________________

_____________________________________

Uspjeh: ______________

U _____________, ___________

 

PREDSJEDNIK ISPITNOG

ČLANOVI ISPITNOG

POVJERENSTVA

POVJERENSTVA

___________________

___________________

 

___________________

 

___________________

 

___________________

 

 

Tiskanica RPOO-5

REPUBLIKA HRVATSKA

AGENCIJA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

Kl. oznaka:

Urbroj:

Na temelju članka 23. Pravilnika o načinu i uvjetima polaganja stručnoga ispita odgojitelja i stručnih suradnika u dječjem vrtiću (»Narodne novine«, br. ….), izdaje se

POTVRDA O POLOŽENOME STRUČNOM ISPITU

1. OSOBNI PODACI O PRIPRAVNIKU

ime (ime oca) prezime _________________________________

djevojačko prezime____________________________________

OIB _______________________________________________

datum rođenja _______________________________________

mjesto – država rođenja ________________________________

adresa _____________________________________________

završen fakultet ______________________________________

mjesto i datum diplomiranja______________________________

vrsta i razina obrazovanja _______________________________

datum zasnivanja radnoga odnosa u ovome dječjem vrtiću ________

 

2. Pripravnik/ca

___________________________________

 

(ime i prezime)

 

 

 

položio/la je

__________________ u

___________________

 

(datum)

(mjesto)

 

 

stručni ispit za ______________________________________.

Ova potvrda vrijedi do izdavanja Uvjerenja o položenome stručnom ispitu, a najdulje šest mjeseci od dana njezina izdavanja.

PREDSJEDNIK ISPITNOG POVJERENSTVA ____________________

U ___________, __________

Tiskanica RPOO-6

REPUBLIKA HRVATSKA

AGENCIJA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

Evidencijska knjiga ________________

Klasa ____________

Ur. broj ___________

UVJERENJE O POLOŽENOME STRUČNOM ISPITU

rođen/a ____________, mjesto __________, država _________, položio/la je na temelju članka 28. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (»Narodne novine«, br. 10/1997., 107/2007., 94/2013., 98/2019., 57/2022. i 101/2023.) stručni ispit:

 

za radno mjesto ____________________________

U _____________, ___________

 

 

 

 

 

Izvor: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2024_07_84_1466.html

Copyright © Ante Borić