Pristupanje sadržaju

Ovr-3362/17 Općinski sud u Slavonskom Brodu
Za pristup ovom sadržaju morate biti prijavljeni te imati aktivnu pretplatu

Broj: Ovr-3362/17

 

 

 

U   I M E   R E P U B L I K E   H R V A T S K E

R J E Š E N J E

 

              Općinski sud u Slavonskom Brodu, po sucu Kristini Zetović Urbanovski, u ovršnom predmetu ovrhovoditelja A. B.1 iz Z., OIB: …  i A. B.2 iz Z., OIB: …, oboje zastupani po punomoćniku J. B., odvjetniku iz Z., protiv ovršenika T. M. iz B., OIB: …, radi novčane tražbine, dana 23. veljače 2018. godine

 

r i j e š i o   j e

 

Odbija se prijedlog za ovrhu u ovoj ovršnoj stvari.

 

Obrazloženje

 

Ovrhovoditelj je na temelju ovršne isprave navedene u prijedlogu za ovrhu predložio donošenje rješenja o ovrsi na mirovini ovršenika koju ostvaruje kod zavoda.

 

Prema odredbi čl. 197. st. 1. Ovršnog zakona (“Narodne novine” broj 112/12, 25/13, 93/14, 55/16 i 73/17- dalje: OZ) rješenjem o ovrsi određuje se pljenidba određenog dijela plaće i nalaže se poslodavcu koji ovršeniku ne isplaćuje plaću na račun kod banke da novčani iznos za koji je određena ovrha isplati odnosno isplaćuje ovrhovoditelju nakon pravomoćnosti toga rješenja.

 

Prema odredbi čl. 203. istog zakona, odredbe ovog odjeljka na odgovarajući se način primjenjuju i na ovrhu na drugim stalnim novčanim primanjima ovršenika, dakle u konkretnom slučaju i na ovrhu na mirovini ovršenika.

 

Ovrhovoditelj uz prijedlog za ovrhu nije priložio potvrdu o isplati mirovine zavoda. Na zahtjev suda ovrhovoditelj je dana 19. veljače 2018. godine dostavio potvrdu o isplati mirovine.

 

Uvidom u potvrdu  zavoda od 08. veljače 2018. godine (list 11 spisa) utvrđeno je da se ovršeniku mirovina isplaćuje na račun otvoren u banci, pa je stoga odbijen prijedlog za ovrhu pljenidbom mirovine ovršenika, a temeljem čl. 197. st. 1. OZ, u vezi čl. 203. OZ. 

 

U Slavonskom Brodu, 23. veljače 2018. godine