VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 27. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 150/2011), članka 63. stavka 2. Zakona o sustavu državne uprave (»Narodne novine«, broj 150/2011), članka 265. stavka 2. Poslovnika Hrvatskoga sabora (»Narodne novine«, br. 71/2000, 129/2000, 117/2001, 6/2002 – pročišćeni tekst, 41/2002, 91/2003, 58/2004, 69/2007, 39/2008, 86/2008, 81/2012 i 113/2012) i članka 2. stavka 2. Odluke o Uredu predsjednika Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 80/2000, 6/2004, 54/2005, 30/2010 i 107/2011), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 31. listopada 2012. godine donijela
I. OPĆE ODREDBE
Članak 1.
U Uredbi o Uredu za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 43/2012), u članku 5. dodaje se stavak 10. koji glasi:
»Radom odjeljaka upravljaju voditelji odjeljaka. Voditelji odjeljaka odgovorni su za svoj rad ravnatelju Ureda, zamjeniku ravnatelja Ureda, voditelju službe, voditelju odjela i voditelju pododsjeka.«.
Članak 2.
U članku 6. stavak 1. mijenja se i glasi:
»Unutarnje ustrojstvo Ureda organizirano je kroz službe, odjele, pododsjeke i odjeljke, u kojima poslove obavljaju državni službenici i namještenici.«.
Članak 3.
U članku 7. točki 6. iza podtočke 6.2. dodaju se podtočke 6.2.1. i 6.2.2., a iza podtočke 6.3. dodaju se podtočke 6.3.1. i 6.3.2. koje glase:
»6.2.1. Odjeljak kuharstva
6.2.2. Odjeljak posluživanja
6.3.1. Odjeljak kuharstva
6.3.2. Odjeljak posluživanja«.
Članak 4.
U članku 21. stavku 2. iza podtočke 6.2. dodaju se podtočke 6.2.1. i 6.2.2., a iza podtočke 6.3. dodaju se podtočke 6.3.1. i 6.3.2. koje glase:
»6.2.1. Odjeljak kuharstva
6.2.2. Odjeljak posluživanja
6.3.1. Odjeljak kuharstva
6.3.2. Odjeljak posluživanja«.
Članak 5.
Članak 23. mijenja se i glasi:
»Pododsjek prehrane za potrebe Hrvatskoga sabora pruža ugostiteljske usluge u internom restoranu i buffetima Hrvatskoga sabora i u državnim rezidencijama korisnika Ureda; kontrolira kvalitetu i ispravnost skladištenja namirnica; unapređuje tehnološki proces obrade namirnica i pripreme obroka; surađuje s higijensko-epidemiološkim službama i Zavodom za javno zdravstvo vezano uz kontrolu uzoraka hrane i briseva, te zdravstveno-sanitarnih pregleda radnika u radnom procesu; obavlja obradu dokumenata vezano uz mjesečne obračune kuhinja, kantine i šankova; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga rada.
U pododsjeku prehrane za potrebe Hrvatskoga sabora ustrojavaju se:
6.2.1. Odjeljak kuharstva
6.2.2. Odjeljak posluživanja.«.
Članak 6.
Iza članka 23. dodaju se podnaslovi i članci 23.a i 23.b koji glase:
»6.2.1. Odjeljak kuharstva
Članak 23.a
Odjeljak kuharstva sudjeluje u kontroli kvalitete i ispravnosti skladištenja namirnica; sudjeluje u unapređenju tehnološkog procesa obrade namirnica i pripreme obroka; surađuje s higijensko- -epidemiološkim službama i Zavodom za javno zdravstvo vezano uz kontrolu uzoraka hrane i briseva, te zdravstveno-sanitarnih pregleda radnika u radnom procesu; sudjeluje u obavljanju obrade dokumenata vezano uz mjesečne obračune kuhinja; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga rada.
6.2.2. Odjeljak posluživanja
Članak 23.b
Odjeljak posluživanja pruža ugostiteljske usluge u internom restoranu i buffetima Hrvatskoga sabora i u državnim rezidencijama korisnika Ureda; obavlja obradu dokumenata vezano uz mjesečne obračune kantine i šankova; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga rada.«.
Članak 7.
Članak 24. mijenja se i glasi:
»Pododsjek prehrane za potrebe Vlade Republike Hrvatske i Vladinih ureda pruža ugostiteljske usluge u internom restoranu i buffetima Vlade Republike Hrvatske i Vladinih ureda i u državnim rezidencijama korisnika Ureda; kontrolira kvalitetu i ispravnost skladištenja namirnica; unapređuje tehnološki proces obrade namirnica i pripreme obroka; surađuje s higijensko-epidemiološkim službama i Zavodom za javno zdravstvo vezano uz kontrolu uzoraka hrane i briseva, te zdravstveno sanitarnih pregleda radnika u radnom procesu; obavlja obradu dokumenata vezano uz mjesečne obračune kuhinja, kantine i šankova; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga rada.
U pododsjeku prehrane za potrebe Vlade Republike Hrvatske i Vladinih ureda ustrojavaju se:
6.3.1. Odjeljak kuharstva
6.3.2. Odjeljak posluživanja.«.
Članak 8.
Iza članka 24. dodaju se podnaslovi i članci 24.a i 24.b koji glase:
»6.2.1. Odjeljak kuharstva
Članak 24.a
Odjeljak kuharstva sudjeluje u kontroli kvalitete i ispravnosti skladištenja namirnica; sudjeluje u unapređenju tehnološkog procesa obrade namirnica i pripreme obroka; surađuje s higijensko- -epidemiološkim službama i Zavodom za javno zdravstvo vezano uz kontrolu uzoraka hrane i briseva, te zdravstveno-sanitarnih pregleda radnika u radnom procesu; sudjeluje u obavljanju obrade dokumenata vezano uz mjesečne obračune kuhinja; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga rada.
6.2.2. Odjeljak posluživanja
Članak 24.b
Odjeljak posluživanja pruža ugostiteljske usluge u internom restoranu i buffetima Vlade Republike Hrvatske i Vladinih ureda i u državnim rezidencijama korisnika Ureda; obavlja obradu dokumenata vezano uz mjesečne obračune kantine i šankova; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga rada.«.
Članak 9.
Tablica okvirnog broja državnih službenika i namještenika potrebnih za obavljanje poslova iz djelokruga Ureda koja je sastavni dio ove Uredbe, zamjenjuje se novom tablicom.
Članak 10.
Ravnatelj Ureda, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Uredbe, uskladit će Pravilnik o unutarnjem redu Ureda, uz prethodnu suglasnost središnjeg tijela državne uprave nadležnog za službeničke odnose.
Članak 11.
Ova Uredba stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 022-03/12-01/17
Urbroj: 50301-09/06-12-8
Zagreb, 31. listopada 2012.
Predsjednik
Zoran Milanović, v. r.
OKVIRNI BROJ DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA U UREDU ZA OPĆE POSLOVE HRVATSKOGA SABORA I VLADE REPUBLIKE HRVATSKE
Unutarnje ustrojstvene jedinice Ureda |
Broj službenika i namještenika |
1. Ravnatelj Ureda |
1 |
2. Zamjenik ravnatelja Ureda |
1 |
3. Administrativni tajnik ravnatelja Ureda za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske |
1 |
4. Služba za upravljanje ljudskim potencijalima, pravne poslove, poslove pisarnice i pismohrane |
1 |
neposredno u službi, izvan sustava nižih ustrojstvenih jedinica |
1 |
4.1.Odjel za upravljanje ljudskim potencijalima i pravne poslove |
6 |
4.2. Odjel za poslove pisarnice i pismohrane |
28 |
Služba za upravljanje ljudskim potencijalima, pravne poslove, poslove pisarnice i pismohrane – ukupno |
36 |
5. Služba za proračun |
8 |
6. Služba za računovodstvo |
1 |
neposredno u službi, izvan sustava nižih ustrojstvenih jedinica |
1 |
6.1. Odjel za financijsko-materijalno knjigovodstvo, osobne rashode i devizna plaćanja |
22 |
6.2. Odjel za vođenje očevidnika, rukovanje imovinom, inventarom i umjetninama |
8 |
Služba za računovodstvo – ukupno |
32 |
7. Služba za nabavu |
10 |
8. Služba za telekomunikacije, informatiku i praćenje rada sjednica Hrvatskoga sabora |
1 |
8.1. Odjel za telekomunikacije i praćenje rada sjednica Hrvatskoga sabora |
11 |
8.1.1. Pododsjek praćenja rada sjednica Hrvatskoga sabora |
15 |
8.1.2. Pododsjek za obavljanje poslova tiskare i knjigovežnice |
12 |
8.2. Odjel za informatiku |
7 |
Služba za telekomunikacije, informatiku i praćenje rada sjednica Hrvatskoga sabora – ukupno |
46 |
9. Služba za opće i tehničke poslove |
1 |
neposredno u službi, izvan sustava nižih ustrojstvenih jedinica |
4 |
9.1. Pododsjek investicijskog i tekućeg održavanja |
72 |
9.2. Pododsjek prehrane za potrebe Hrvatskoga sabora |
1 |
neposredno u pododsjeku, izvan sustava nižih ustrojstvenih jedinica |
1 |
9.2.1. Odjeljak kuharstva |
8 |
9.2.2. Odjeljak posluživanja |
28 |
9.3. Pododsjek prehrane za potrebe Vlade Republike Hrvatske i Vladinih ureda |
1 |
neposredno u pododsjeku, izvan sustava nižih ustrojstvenih jedinica |
1 |
9.3.1. Odjeljak kuharstva |
6 |
9.3.2. Odjeljak posluživanja |
22 |
9.4. Pododsjek autoservisa |
38 |
Služba za opće i tehničke poslove – ukupno |
183 |
UKUPNO: |
318 |
Izvor: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2012_11_121_2628.html