MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE
Na temelju članka 56. stavka 1. alineje 3., a u s vezi s člankom 57. stavkom 1. Zakona o hrani (»Narodne novine« broj 46/07, 84/08, 55/11), ministar poljoprivrede donosi
Članak 1.
U Pravilniku o učestalosti uzorkovanja trupova, mljevenog mesa i mesnih pripravaka te uvjetima i načinu smanjenja broja elementarnih jedinica uzorka u objektima manjeg kapaciteta proizvodnje (»Narodne novine« br. 30/10) u Prilogu 1. B Učestalost uzorkovanja u klaonicama peradi ovisno o kapacitetima proizvodnje, tablica pod nazivom »Tumačenje rezultata« mijenja se i glasi:
Tumačenje rezultata:
BROJLERI, PURE |
||
Zadovoljavajuće |
Nezadovoljavajuće |
|
Salmonella spp. |
prisutnost ustanovljena u ≤ 3 od 30 ispitivanih uzoraka1 (vrijedi samo za B1) |
prisutnost ustanovljena u > 3 od 30 ispitivanih uzoraka (vrijedi samo za B1) |
1 Za uzorke u kojima je ustanovljena prisutnost Salmonella spp. izolati sojeva moraju biti dalje serotipizirani u svrhu određivanja serotipova Salmonella Typhimurim i Salmonella Enteritidis kako bi se verificirala sukladnost s mikrobiološkim kriterijem iz točke 1.28. Priloga 1. Poglavlja I. Pravilnika o mikrobiloškim kriterijima za hranu (»Narodne novine« br. 74/08, 156/08, 89/10, 153/11).
Članak 2.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 011-02/09-01/297
Urbroj: 525-09/0502-12-15
Zagreb, 16. ožujka 2012.
Ministar
Tihomir Jakovina, v. r.
Izvor: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2012_03_38_970.html